BLOG
Ritz Andi
Ritz Andi
2024.07.10 04:50

MEGBOCSÁTÁS

boldogság
felelősség
tudatos boldogság
Szűrés törlése
MEGBOCSÁTÁS

 

Az emberi kapcsolatok terén talán legnagyobb jelentősége a megbocsátásnak van.

  • Te haragszol-e valakire? Miért? Megbántott, becsapott?
  • Meddig rágod magad miatta?
  • Mit vonzol be az életedbe az érzéseid által?

Bocsáss meg mindenkinek, aki valaha megbántott.

A megbocsátással vége szakad a szenvedésnek, a belső nyugtalanságnak, mely téged rág belül. Ne csak azért bocsáss meg, mert azzal visszanyered a nyugalmadat, hanem azért, mert

MEG TUDSZ BOCSÁTANI!

Ez nagy belső lelkierőt jelent, és a negatív helyzet fölé emel.

Leírok pár meditációt, mellyel megkönnyítheted a megbocsátást, a harag elengedését:

  • Képzelj magad elé egy tiszta vizű patakot, fogd a régi, fájó sérelmeket, emlékeket és az engesztelhetetlenséggel együtt hajítsd a patakba. Nézd, amint elnyeli a víz, amint teljesen feloldódik és semmivé válik. Érezd a megkönnyebbülést a lelkedben, érezd, lásd, ahogy tisztább, fényesebb lesz.

  • Elképzelheted, amint egy vízesés alatt állsz és a lezúduló víz kimossa belőled azokat az érzéseket, emlékeket, melyeket nagyon nehéz elengedned. Érezd, lásd, hogyan üresedik a lelked. Az üres részt ezután töltsd fel a szeretet rózsaszínű fényével. (én ezt szeretem a legjobban)

  • Patak helyett egy tábortüzet is elképzelhetsz, melybe bedobod az elengedésre váró sérelmeket és látod, amint a tűzben elenyésznek. A tűz köré ültetheted azokat az embereket, akik megbántottak, és most a megbocsátásodra várnak és beszélhetsz velük, hogy mi volt az oka a tetteiknek. Gyakran, ha megtudjuk a mögöttes okokat, könnyebben elengedjük a sértettséget. Ha ismerjük a miértet, könnyebb a hogyan.

Azokat az embereket is odaültetheted, akiket te bántottál meg – akikkel szemben lelkiismeret furdalást érzel – és tőlük is kérhetsz bocsánatot.

Amikor megbocsátasz és elengeded a sérelmeket nemcsak a válladra nehezedő tehertől szabadulsz meg, de megnyílik előtted az önszeretethez vezető út is.

Ha nagyon nehezedre esik megbocsátani – úgy gondolod, hogy ez neked nem fog menni, akkor vedd körül az illetőt rózsaszín fénnyel.

 

Ha te megbántottál, becsaptál valakit, tudsz-e bocsánatot kérni?

A bocsánatkéréssel tiszteletedet fejezed ki

saját magad és a másik iránt is.

Ezen kívül tisztítod a lelkiismeretedet.

Bocsáss meg magadnak és akkor

másoknak is meg fogsz tudni bocsátani.

Mindegy milyen hibát követtél el a múltban, tudd, hogy az is egy lecke volt fejlődésed útján, ami a jelenlegi állapothoz vezetett.

Ha most úgy látod, hogy egykor nem megfelelően cselekedtél, akkor légy tisztában vele, hogy az akkori tudatállapotodban az volt a helyes. Ha ma másként csinálnád, az azt jelenti, hogy fejlődtél.

Hibázás nélkül nincs tanulás.

Tanulni, fejlődni csak úgy lehet, hogy felvállaljuk a folyamat közbeni hibákat. Ha nem tudjuk, mi a rossz, akkor honnan tudnánk, hogy mi a jó. Sötétség nélkül a fény nem tudja mihez mérni magát.

„ A megbocsátás az az illat,

melyet az ibolya hint arra a cipősarokra,

mely eltapossa őt”

Mark Twain

Amint elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy és megbocsátasz magadnak tévedéseidért, másokat is sokkal könnyebben elfogadsz és megbocsátasz nekik.

A megbocsátással egy hatalmas lépést teszel a lelki egyensúlyod megtalálása felé.

Köszönöm, hogy elolvastad írásomat!

Ha tetszett, oszd meg kérlek másokkal is!

 

Ha  gyorsabban akarsz haladni a BOLDOGSÁG ÚTJÁN, ha  el akarod érni a 10+-os boldogság-szintet, és meg akarod változtatni pozitív irányba az életedet, akkor ajánlom a könyveimet, melyek segítenek ebben:

 

KATTINTS IDE!

 

 

 

 

 

További boldog napot!

 

Ritz Andi - a tudatos boldogság-építő

andi@ritzandi.hu

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre! - FELIRATKOZOM

Töltsd le ajándékba A BOLDOGSÁG ÚTJÁN c. könyvem első 30 oldalát! - LETÖLTÖM

Csatlakozz hozzánk a Facebookon! - CSATLAKOZOM

 

 

Ezeket is olvasd el! :)