BLOG
Ritz Andi
Ritz Andi
2024.06.12 04:27

FEJLŐDÉS

fejlődés
az élet körforgása
Szűrés törlése
FEJLŐDÉS

Az életben egy dolog állandó – a változás/fejlődés.

Ha eljön az ideje, semmi sem állíthatja meg.

Csak rajtunk – rugalmasságunk mértékén múlik, hogy elfogadjuk vagy ellenállunk.


Mindig minden változik, fejlődik. Ma már nem ugyanaz vagy, aki tegnap voltál, és holnap már nem ugyanaz leszel, aki ma vagy. A világ, a természet pillanatról pillanatra változik. 

Ugye Te is hallottál már az Élet Körforgásáról?

Pl. születés- halál; apály – dagály; nappal – éjszaka; tél - tavasz - nyár – ősz.

Az életünkben is állandó a változás/fejlődés.

Ma már nem úgy élsz, ahogy 10 évvel ezelőtt, és 10 év múlva is máshogy fogsz élni. Születésedtől fogva változol, fejlődsz. Képzeld el, ha nem fejlődnénk, még mindig csecsemőként élnénk. De felnőtt korban - mikor már kezdünk „megcsontosodni” - sokan nehezen fogadják el a változást, mert az mozgással jár, ki kell mozdulni a komfortzónából. A komfortzónáról még később részletesen írok.

A változás néha fájdalommal jár. Ha valaminek lejárt az ideje, annak „meg kell halnia”, hogy valami más, valami új megszülethessen. Ez a meghalás jár fájdalommal. El kell engednünk azokat a dolgokat, embereket, helyzeteket, amelyeknek lejárt az idejük. El kell engednünk a régi beidegződéseket, melyek akadályozzák a fejlődésünket.

 De tudd, hogy

ha egy ajtó bezárul mögötted, 

egy másik megnyílik előtted.


 „El kell engedned a múltat, hogy lehessen jövőd!” – mondta a lajhár a mamutnak a Jégkorszak 2-ben.


Szabad akaratunk van, de ez korlátok közé van szorítva.

Beleszületünk egy társadalomba, egy családba. Életreakcióink az elmúlt életeink és gyermekkori élményeink függvénye. Az igazi szabadság abból áll, hogy választhatunk, hajlandóak vagyunk-e változtatni ezeken a reakciókon, másfajta nézőpontot felvenni az életben, átlépni korlátainkat, kilépni a komfortzónánkból, tágítani tudatosságunk határait, vagy nem. 


Ha változtatsz a hozzáállásodon, megváltoznak a tapasztalataid és megváltozik az életed.

A rugalmasság azt jelenti, hogy ahelyett, hogy mereven ellenállnánk a változásnak/fejlődésnek, elfogadjuk azt.

Az élet úgy méri a fejlődésedet, hogy ad egy „akciót” – teremt egy megoldandó helyzetet – és „megnézi”, milyen a reakciód. Egy helyzet akkor oldódik meg, ha felül tudsz rajta emelkedni.
Életed bármely területén van gondod, problémád a hozzáállásodon, a gondolkodásodon kell változtatni. Ha egy dolog, egy helyzet ellenérzést, ellenkezést vált ki belőled, akkor tudd, hogy addig nem fog megoldódni, míg ezen az érzésen felül nem emelkedsz.
Az Élet mindig megmutatja, hogy hol van az a hely, amin változtatni kell. Tudod, ő nem tud beszélni, de mindig időben küldi a jeleket, s ha nem veszed észre vagy elodázod, a végén úgyis kikényszeríti a változást, a fejlődést. Jobban jársz, ha figyelsz, és előbb lépsz, mielőtt kikényszeríti. Hidd el, nem tudod megúszni!....

Ha  gyorsabban akarsz haladni a BOLDOGSÁG ÚTJÁN, ha  el akarod érni a 10+-os boldogság-szintet, és meg akarod változtatni pozitív irányba az életedet, akkor ajánlom a könyveimet, melyek segítenek ebben:

 

KATTINTS IDE!

 

 

Köszönöm, hogy velem tartasz! 

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg mással is!

 

 

További boldog napot!

 

Ritz Andi - a tudatos boldogság-építő

andi@ritzandi.hu

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre! - FELIRATKOZOM

Válassz az ingyenes anyagaim közül! - ITT

Csatlakozz hozzánk a Facebookon! - CSATLAKOZOM

 

 

Ezeket is olvasd el! :)