BLOG
Ritz Andi
Ritz Andi
2023.08.09 05:47

AZ ÉLET-JÁTÉK-SZABÁLYAI 1.

AZ ÉLET-JÁTÉK-SZABÁLYAI 1.

vagyis A TERMÉSZET TÖRVÉNYEI

 

Amikor megszületünk, mindannyian bekerülünk az ÉLET nevű játékba. A játékszabályok itt is le vannak fektetve, de ezeket nem kapjuk kézhez, hanem játék közben kell megtanulnunk.

Nagyon sokan félnek az élettől – pont azért, mert nem ismerik a szabályait.

Képzeld el, ha az emberek úgy közlekednének az utakon, hogy nem ismerik, vagy nem alkalmazzák a KRESZ-t, milyen gabalyodás, mennyi baleset származna belőle.

Aki ismeri és alkalmazza az ÉLET-JÁTÉK-SZABÁLYAI-t, az olyan, mint aki ismeri és alkalmazza a KRESZ-t. Sokkal simábban, nyugodtabban, kevesebb balesettel halad Élete Útján.

Figyeld meg a sportot – mindegyikben vannak szabályok. Pl. a fociban – ha nem ismered a játékszabályokat, esetlenül mozogsz a pályán, elveszik tőled a labdát, ide-oda lökdösnek és lehet, hogy beléd is rúgnak. De ha „profi” játékos vagy, akkor figyelmed – tudatod – kitágul, tudod, kinél van a labda, és „érzed” a szándékát. Tudod, hogyan helyezkedj, fel vagy készülve arra, hogy amikor hozzád kerül a labda, akkor a megfelelő helyre továbbítsd – vagy egy játékostársadnak, vagy kapura lődd.

 

Az élet is ilyen figyelmet igényel.

Figyelni, mikor adja neked a lehetőséget, 

mi az a lehetőség, és mit kezdesz vele.

Persze az sem mindegy, hogy hol állsz a pályán, mert mindenkinek meg van a saját szerepe. Egy hátvéd ritkán lő gólt az ellenfél kapujába – az a csatár dolga.

Biztos ismersz pár kártyajátékot – tudod, hogy ott nem határozhatod meg, milyen lapokat osszanak, hanem mindig a kapott lapokból kell kihoznod a maximumot. Hol nyersz, hol veszítesz. A lapoktól függően nem egyenlők az esélyeid.

De

a játékban a legfontosabb a részvétel, 

ahogy az életben is.

Az ÉLET JÁTÉK elég különös, mert viszonylag egyénileg játszol, de kell a csapatszellem. Mivel minden egyes lépéseddel nemcsak a saját életedet alakítod, hanem a környezetedet is.

Az ÉLET JÁTÉK-ban is figyelni kell, hogy mikor hova lépünk, mit teszünk, mit gondolunk, mert minden lépésünkkel, tettünkkel, gondolatunkkal más helyzetet – erőteret – teremtünk.

Szóval beszállunk az ÉLET nevű játékba. Itt is uralkodik bizonyos versenyszellem.

Életed első versenyét már megnyerted: Te fogantál és születtél meg. A több millió hímivarsejt közül, melyek versenyt futottak a petesejthez, az lett a győztes, akiből Te lettél.

Mint minden játékban ahhoz, hogy többször nyerjél, többször kell játszanod. A nagy számok törvénye alapján minél többször játszol, annál többször nyersz. De csak akkor, ha az elhibázott lépéseidből tanultál. Tehát mindig fejlődnöd kell. Önmagadat kell legyőznöd, hogy egyre jobbá válj.

AZ ÉLET-JÁTÉK-ban addig nem vagy igazán vesztes,

amíg fel nem adod.

„Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert megöregszünk,

azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.

 

A fiatalságnak, boldogságnak és sikernek 

a legnagyobb titka az, hogy játsszál!”

Köszönöm, hogy velem tartasz! 

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg mással is!

 

További boldog napot!

 

Ritz Andi - a tudatos boldogság-építő

andi@ritzandi.hu

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre! - FELIRATKOZOM

Válassz az ajándékaim közül! - ITT

Csatlakozz hozzánk a Facebookon! - CSATLAKOZOM

 

 

Ezeket is olvasd el! :)

 

Miért és mivel szabotáljuk a boldogságunkat?

Gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne, ha az Élettől megkapnád

AZT A LEHETŐSÉGET,.....

Mindent megkapsz az életben, ha hajlandó vagy megfizetni az árát.

Egy kérdést szeretnék feltenni Neked.

Szerinted mit jelent a tudatos élet?